İskenderun’da Cumhuriyet Coşkusu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

İskenderun’da Cumhuriyet Coşkusu

Törene İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı

Atatürk Anıt Alanına çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı sahil kordonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, “Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur” dedi.

Cumhuriyetin ifade özgürlüğü, birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden Özyiğit şöyle konuştu:
“Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakarlıkla, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyetimiz farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmuştur."
Tören, şiirlerinin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA