Chp İl Başkanı Arı’dan Türel’e Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Cavit Arı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zil takıp oynadı” ifadesi kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e tepki gösterdi.


CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı yaptığı yazılı açıklamada, “Manavgat’ta hafta sonu yaşanan son sel felaketi sonrasında il başkanı ve yönetimi olarak 3 milletvekilimiz, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanlarımız ile birlikte Manavgat halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Belediye Başkanımız Şükrü Sözen'in samimi gayretleri ve çalışması ile selin zararının en aza indirildiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir yasası gereğince kanalizasyon ve altyapı hizmetleri büyükşehire ait olduğu halde sorumlu ve halkına duyarlı bir belediye başkanı olarak belediye imkanlarını seferber etmiş ve çalışmıştır. Sel felaketinden dahi siyaset yapmaya çalışan anlayış ise Manavgat Belediyesi ile koordineli çalışacağı yerde Manavgat Belediyesi’ni ve Manavgatlıları yalnız bırakmayı tercih etmiştir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’ya geçtiğimiz cumartesi günü saat 17.30’da geldiğini belirten CHP İl Başkanı Cavit Arı şunları kaydetti:
”Antalya Ticaret Borsası’nın daveti üzerine kısa bir süre Yörex Fuarı’na ziyarette bulunmuştur. Yine aynı gün terörist saldırı sonrası 3 askerin şehit olması ve Isparta’da 8 öğrencinin kazada vefatı nedeniyle milletvekili Gürkut Acar'ın oğlunun düğününde sadece nikah bölümüne katılmıştır. Pazar günü de sabah da 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in töreni için Isparta’ya geçmiştir.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hiç yakışık almayacak bir üslupla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak “zil takıp oynadı” ifadesini kullandığını belirten Arı, şu ifadeleri kullandı:
”Bu tür bir açıklama esasen söyleyenin siyasi üslubunu gösterir. Ayrıca kendilerinin; karayollarının yaptığı üst geçitlerinin yanına kendi tabelasının koydurup hizmete ortak olma çabasını da Antalya halkı yutmayacaktır.”
Kaynak: İHA