Ab Komisyonu'ndan Arnavutluk'a ''uyuşturucu İle Mücadele''Teşekkürü

AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Füle, uyuşturucu ile mücadele konusundaki kararlılığı dolayısıyla Arnavutluk İçişleri Bakanlığına teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Füle tarafından İçişleri Bakanı Saimir Tahiri'ye gönderilen mesajda, Arnavutluk'ta son dönemde uyuşturucu ile mücadele konusunda gösterilen katkılardan dolayı kendisine ve bakanlık personeline teşekkür edildiği belirtildi.
Füle mesajında, Arnavutluk'ta son dönemde uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan operasyonların önemine işaret ederek, bu ve benzeri girişimlerin daima arkasında olacaklarını kaydetti.

Arnavutluk'un AB üyeliği yolundaki reformlar için gerekli desteği AB Komisyonu olarak vermeye devam edeceklerini ifade eden Füle, bu kapsamda ülkedeki siyasi istikrarın son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Arnavutluk'ta, geçtiğimiz aylarda birçok önemli uyuşturucu operasyonu düzenlenmiş, operasyonlarda ülkedeki uyuşturucu şebekesine büyük zarar verilmişti.
"Arnavutluk'un Kolombiyası" olarak bilinen ve çok sayıda Hint keneviri tarlasının bulunduğu ülkenin güneyindeki Gjirokastra (Ergiri) şehri yakınlarında bulunan Lazarat Köyü'nde 800'e yakın polisin katıldığı geniş çaplı operasyonda, çok miktarda Hint keneviri ve esrar ele geçirilmişti.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da daha önceki açıklamalarında ülkesindeki uyuşturucu mafyasına karşı açık savaş ilan ettiklerini vurgulamıştı.
Kaynak: AA