Tavşanlı İhl Pansiyonu Açıldı

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu, düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, öğrenci pansiyonunun, eğitim sistemindeki değişime paralel olarak doğan ihtiyaçların il genelinde yapılan yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Sistem doğrultusunda, ilçelerde, sadece Emet ve Pazarlar'da kiralık binalarla ihtiyacın giderildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu ilçelerde de bir yurt yapımını planlıyoruz. Tüm ilçelerimizde pansiyonlarımız var. Bunların doluluk oranı yaklaşık yüzde 70 civarındadır. Daha önce ilkokul, ortaokul taşınıyordu. Şimdi liselerde taşınıyor. Yurtta kalamayanları da taşıma sistemi ile okula götürüp getiriyoruz. Bunun dışında evde eğitim sistemimiz de var. Engelli olup da okula gidemeyecek bir tek öğrenci dahi olsa, belli saatlerde öğretmenlerimiz gidip ders veriyorlar. Yine engellileri de taşımak suretiyle eğitim-öğretimden istifade etmesi sağlanıyor."
Açılışa, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, kurum ve kuruluş yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA