Sınır Kapısındaki Bombalı Saldırı Hayatını Kararttı

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat 2013'te gerçekleştirilen ve 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda yaralanan 29 yaşındaki Hasan Yapıcı, sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Bombalı saldırıda sol gözünde görme kaybı oluşan, sol bacağında ve sol elinde doku kaybı yaşayan Yapıcı'nın, karnı ise o günden bu yana sürekli büyüyor. Olay öncesinde günübirlik işlerde çalışarak geçimini sağlayan Yapıcı, sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor.
Gültepe Mahallesi'nde tek odalı evde yaşam mücadelesi veren 2 çocuk babası Hasan Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü Suriye'den gelen akrabalarını karşılamak için Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bulunduğunu söyledi.

- "Bomba yüklü araca yaslanmıştım"
Patlamanın yaşandığı bomba yüklü araca yaslandığını, o sırada arayan eşiyle telefonda konuşarak oradan biraz uzaklaştığını ifade eden Yapıcı, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Araçtan 20 metre uzaklaşmıştım ki patlama meydana geldi. O sırada ne olduğunu anlamadım, yanımdaki 2 kişi öldü. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda Antakya Devlet Hastanesi'nde 15 günden beri yattığımı öğrendim. Patlamada sol gözümde görme kaybı oldu. Ayrıca, sol kolumdaki yaralanma nedeniyle 5 platin konuldu. Sol bacağımda doku kaybı, karnımda sayısız dikiş var. Karnımda, aldığım şarapnel parçalarının etkisiyle içten doku kaybı olmuş ve kılcan damarlar genişlediğinden dolayı o günden bu yana sürekli şişiyor. Patlama öncesinde 80 kiloyken şimdi karnımın sürekli şişmesinden dolayı 105 kilo oldum."
Sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını, çocuklarına bakmakta güçlük çektiğini vurgulayan Yapıcı, kendisine yardım eli uzatılmasını beklediğini söyledi.

Eşi Suna Yapıcı da patlamadan sonra içine kapandığını söylediği kocasının sağlığına kavuşması için yardım istedi.
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçen yıl 11 Şubat'ta meydana gelen bombalı saldırıda 18 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA