Şamil Tayyar: MHP ile HDP arasında fark yok

Şamil Tayyar'dan MHP'yi çok kızdıracak sözler...

Şamil Tayyar: MHP ile HDP arasında fark yok
Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MHP'yi çok kızdıracak açıklamalarda bulundu. Tayyar MHP ile HDP'yi aynı kefeye koydu.

HA MHP HA HDP ARALARINDA FARK YOK


MHP başından beri etnik milliyetçilik yapıyor diyen Şamil Tayyar 'MHP Türk milliyetçiliği siyaseti yapıyor. HDP ile aralarında bir fark yok. Biri Türk milliyetçiliği diğeri Kürt milliyetçiliği yapıyor. MHP ile HDP arasında savrulan bir siyasi yelpaze var' şeklinde konuştu.

ŞEHİT CENAZELERİNE SEVİNİYORLAR

Şehit cenazeleri geldiği zaman üzülerek ifade ediyorum iki tarafta bundan sevinç duyuyorlar diyen Tayyar 'Bu kavga sona erdiği zaman ikisi de kitlesel desteklerini büyük ölçüde kaybedecekler. Çünkü bunların Türkiye'ye önerdikleri politika yok. Bunlar politikalarını karşıtlık üzerine bina etmişler' şeklinde konuştu.

Yarın kardeşlik ve huzur ortamı doğduğunda HDP ile MHP Türkiye'ye ne anlatacak? diye soran Şamil Tayyar 'İkisi de kitlesel tabanlarını kaybediyorlar. Benim nazarında bu sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımlarında özü itibariyle aralarında hiç bir farklılık yok' diye konuştu.