Palamut Fiyatını 3'e Katladı

Çanakkale ve yöresinde 5 gündür süren olumsuz hava koşulları nedeniyle balık fiyatları arttı.

Zaman zaman hızını arttıran fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazı, Kuzey Ege ve Saros Körfezi'ni kullanan balıkçılar, birkaç gündür denize açılıp av yapamadı. Balığın azalması fiyatlara olumsuz yansıdı. Lapseki ilçesinde 5 liradan alıcı bulan palamudun tane fiyatı, 15-17 liraya yükseldi.
Balık halinde iş yeri bulunan Mehmet Genç, hava koşullarının değişmesinin balık fiyatlarını oldukça etkilediğini söyledi.

Denize açılamayan balıkçıların hale balık getirememesinden dolayı fiyatların arttığını söyleyen Genç, "Palamudun tanesi 15-17 liradan satılıyor. Lüferin kilogramı 40 liradan 60'a, sarı kanadın fiyatı ise 15 liradan 25 liraya yükseldi. Yapacak bir şey yok. Havalar normale dönünce fiyatlar biraz daha ucuzlayabilir" dedi.

Lapseki Balıkçılar Derneği Başkanı Fatih Gündoğdu ise fiyatların artış nedenini kuvvetli rüzgara ve dolasıyla deniz suyunun bulanık olmasına bağladı. Gündoğdu, "İnşallah havaların düzelmesiyle, balıkçılarımızın denize açılmasıyla fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz. Bundan dolayı bu aşamada fiyatların yüksek olması normal" diye konuştu.

Kaynak: AA