Öğrenciler, Madde Bağımlılığı Konusunda Bilgilendirildi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kelleci, öğrencilere madde bağımlılığı konusunda bilgi verdi.

Kelleci, Mehmet Gökhan Ay Anadolu Lisesi Toplantı Salonundaki seminerde, madde bağımlılığının zararlarını anlattı.
Uyuşturucu madde kullanan kişilerde görülen davranış değişikliklerine de değinen Kelleci, bu kişilerde, çevre ve arkadaş değişikliği, aile ilişkilerini azaltma, aşırı para harcama ve kendine bakımın azalması gibi değişikliklerin görüldüğünü söyledi.

Kelleci, son zamanlarda sıkça kullanılan bonzainin de çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bonzai, kolonyalı mendillere benzeyen küçük albenili paketlerde satılıyor. Kimyasal yapısı nedeniyle beyin ödül merkezine direkt ulaşıyor. Kullanıcı ödüllendirilmiş hissediyor. Beyinde yapısal değişiklik başlıyor. Sentetik olduğu için bol üretilebiliyor. Çabuk pazarlanıyor ve poşeti de 5 liradan satılabiliyor."
Madde kullanım yaşının 15'in altında olduğunu dile getiren Kelleci, öğrencilere dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, uyuşturucu kullanan ve sonrada bırakan kişilerin hayat hikayelerini ve pişmanlıklarının anlatıldığı metni de okudu.

Kaynak: AA