Mudanya Belediyesi'nin 2015 Bütçesi Açıklandı

Mudanya Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci oturumu, CHP'den 15, AK Parti'den 6, MHP'den 2 üyenin katılımı ile gerçekleşti.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda 2015 yılının yeni bütçesi 59 milyon 400 bin TL olarak oy birliği ile kabul edilirken, 2016 yıl ve 2017 yılları bütçesi için yüzde dört artış da oybirliğiyle kabul edildi.
Hedeflerinin tahmini bütçenin üzerine çıkmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, personel sayıları hakkında bilgi verdi. Belediye bütçesinin 5 kat daha büyümesi gerektiğini savunan Türkyılmaz, ''Mudanya'da işsizliğin hat safhada olduğu bu durumlarda, boş olan kadromuzu bütçemizin büyümesi ile doldururuz. Ancak yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Mudanya'lı pırıl pırıl gençlerimizi iş sahibi yapmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada bütçeye göre işyeri ruhsat yenileme ücreti 350 TL, evrak onaylama ücreti 55 TL, işyeri teftiş defteri ücreti 60 TL, hafta tatili çalışma ruhsatı harçları, içkili restoranlar için 400 TL ile 800 TL arasında değişirken, içkisiz restoranlar için 200 TL ile 800 TL olarak belirlendi.
Yat limanı iskele ve kantar ile ilgili ücretler ise geçiş tarifesi A grubu dökme yük ve diğerleri ton başına 2,5 TL, torbalı yük 2 TL, balıkçı motorları teknelerden alınacak yıllık ücret birinci grup balıkçılar 120 TL, tekne boyu 5 metreye kadar olan teknelerden ise bin 200 TL ücret alınacak. Yeni bütçe ve ücret tarifleri 2015 Ocak ayından itibaren geçerli olacak.
Kaynak: AA