Menemen’de Sağlık İçin Okudular

Menemen Devlet Hastanesi’nde başlatılan Sağlığım İçin Okuyorum Projesi kapsamında hastane polikliniklerinde hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.


Sağlığım İçin Okuyorum Projesi kapsamında Menemen Devlet Hastanesi’nde hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Sağlık ile ilgili temel bilgilerin anlatıldığı broşürlerle son 10 yılda daha da önem kazanan sağlık okuryazarlığı konusunda halkı bilinçlendirmek amaçlanıyor.

ÖLÜM ORANLARI DAHA YÜKSEK OLUYOR
Yapılan çalışmalar sonucunda sağlık okuryazarlığı yeterli olmayan kişilerin acil servisleri daha fazla kullandığı ve ciddi hastalıklarda ölüm oranlarının daha yüksek olduğu belirlendi. Sağlık okuryazarlığının artmasını amaçlayan Menemen Devlet Hastanesi ekipleri, Sağlığım İçin Okuyorum Projesi kapsamında broşürleri hastalara dağıttı.

Proje hakkında konuşan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek “Sağlık okuryazarlığı halkımızı sağlık konusunda bilinçlendirmek için son yıllarda oldukça önem kazanmıştır. Menemen Devlet Hastanemizin bu konuda önemli bir adım atarak diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA