Manavgat'ta Yaşanan Sel Felaketi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, yaşanan sel felaketi sonrasında Manavgat'ta dükkan ve iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.

AESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yaptığı incelemeler sonucunda birçok esnafın iş yerinde ciddi anlamda maddi hasar olduğunu tespit ettiklerini belirten Sevimçok, yaraların acilen sarılabilmesi için zarara uğrayan esnafa yönelik bir takım düzenlemelerin yapılabileceğini bildirdi.
İşy erlerini sel bastığı için esnafın mallarının ziyan olduğunu ifade eden Sevimçok, şunları kaydetti:
"Esnafımızın hali içler acısı. Bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışarak bu yarayı hep birlikte sarmaya çalışacağız. Bizleri sevindiren tek şey burada herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Nasıl ki devlet ve millet olarak yaşanılan her bir felaket sonrasında kenetlenerek yardımlaşma ve dayanışma içerisine giriyorsak bugün de Manavgat için aynı şeyi yapmalıyız. Sel felaketi sonrasında esnafın maddi kayıplarının bir nebze de olsa hafifletilmesi açısından bir takım düzenlemeler yapılabilir, örneğin esnafın vergileri biraz daha ötelenebilir."
Kaynak: AA