Hayırsever Doktordan Fakülteye Yeni Eğitim Binası

Simav ilçesinde 20 derslikli bir okul ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesine 14 ve 16 derslikli eğitim binaları inşa ettiren Dr. Naci Eren (88), aynı fakülteye yeni bir eğitim binası daha yaptırıyor.

Muradınlar Mahallesi'ndeki fakülte yerleşkesindeki binanın temel atma töreninde konuşan Eren, insanların yaptıkları hayırların ahirette kat kat mükafatlandırılacağını söyledi.

Bu üniversitede çok şeylere ihtiyaç olduğunu söyleyen Eren, "Türkiye'de nüfusu 25 bin olup da teknoloji fakültesi olan tek ilçeyiz. Fakültemizde 6 bölüm var ama öğretim elemanı eksikliğinden dolayı 3 bölümüne öğrenci alınamıyor. Öğretim elemanı bulunsa da Simav'da durmuyor. İşte o öğretim elemanlarını Simav'da tutmak için unutmayınız ki hepimize görevler düşüyor" diye konuştu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan da ABD'de 60 yıl yaşayıp ilçesine dönüp hayır işleriyle uğraşan Eren'e teşekkür etti.
Bir ülkenin halkını ve sivil toplum kuruluşlarını arkasına aldığı zaman aşamayacağı sorun olmadığını belirten Karaaslan, "Simav da bu şekilde sorunlarını aşmış, aşmaya da devam edecektir. Simav yerleşkemizin bu nedenle gerçek sahibi de halktır. Simav halkı ve hayırsever iş adamları, bu yerleşkede yapılması gereken diğer yatırımları da gerçekleştirecektir. Üniversite yönetimi olarak bizler onlara destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Törene, Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA