Gazinin Evinin Temizlenmesine Yakınları Tepki Gösterdi

Burdur'da yaşayan, yaşlı ve bakıma muhtaç olan 1930 doğumlu Kore Gazisi Mehmet Emin Ağan'ın evine yardım için gelen ekipler, yaşanan tartışmanın ardından gazinin yakınları tarafından içeri alınmadı.

Gazinin Evinin Temizlenmesine Yakınları Tepki Gösterdi

Burdur Merkez Kuyu Mahallesi Şahin Sokak’ta yaşayan Kore Gazisi Mehmet Emin Ağan (84), bir süre önce Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk'e, eşi Sultan Ağan (78) ile bakıma muhtaç olduklarını söyleyerek yardım istedi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile görüşerek gaziye yardım edilmesi gerektiğini belirtti

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, derneğin başkanı Hasan Öztürk ile birlikte Mehmet Emin Ağan’ın Kuyu Mahallesi Şahin Sokak'taki evine gelerek, önce ev önünde temizlik çalışması başlattı.Temizlik ekipleri ve gazetecilerden tedirgin olan gazi yakınları, gazi ve eşine kendilerinin baktığını iddia etti. Gazi yakınları, eve girilmesine izin vermedi. Yaşanan tartışmaların ardından Öztürk, temizlik ekipleri ve basın mensupları, gazinin yakınları tarafından evin önünden uzaklaştırıldı.

Burdur Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri gazinin evinin bahçesindeki çöpleri boşalttı.

"EVE GİRİP GAZİYİ GÖREMİYORUZ"
Kore gazisi Mehmet Emin Ağan’ın maddi ihtiyacının olmadığını fakat Burdur Muharip Gaziler Derneği olarak manevi desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden derneğin başkan Hasan Öztürk, Ağan’ın eşi Sultan Ağan’ın ise yatalak olduğunu söyledi.

Gazi yakınlarının eve almadığını ve en son gazi Mehmet Emin Ağan’ı Ramazan Bayramı’nda gördüklerini dile getiren Öztürk, "Konuyu vali ve belediye başkanı ile görüştük. Yardımcı olalım dedik. Eve geldik, yakınları bizi içeri almadı. Hakaret etti. Konu basına intikal edince rahatsız oldular. Ev eskiden içeri girilecek gibi değildi. Kendisini en son Ramazan Bayramı'nda ziyaret ettik. Şimdi Ağan ile telefonla görüşebilirsem ve bize 'Yardımcı ol' derse konuyu vali bey ile görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA