Çözüm süreci olmazsa olmazımız fakat...

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, biz çözüm sürecini olmazsa olmaz önemde görüyoruz fakat; kamu düzeni ve güvenliği de bizim için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir dedi.

Çözüm süreci olmazsa olmazımız fakat...
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Yüksekova'da gerçekleştirilen 3 askerimizin şehit olduğu hain saldırıyı ve çözüm sürecini değerlendirdi.

'Biz PKK'ya bölgesel bir hakimiyet alanı tahsis etmek için çözüm sürecini başlatmış değiliz' diyen Mehmet Metiner, Bu anlamda çözüm sürecine mahkum değiliz. AK Parti hükümeti olarak çözüm sürecini olmazsa olmaz önemde görüyoruz. Ama bir başka şeyi de olmazsa olmaz önemde görüyoruz. Kamu düzeni ve güvenliği olmazsa olmaz bir öneme sahiptir' dedi.

Mehmet Metiner 'Eğer siz ben istediğimi yaparım, yaptırırım kimse bana ses çıkarmasın ben bölgede Kürtler üzerinde silahlı bir hakimiyet kurarım hatta orada yaşayan PKK'lı olmayan Kürtlerin hicretine imkan sağlayacak bir yönetim oluştururum bana karışmayın diyorsa çözüm süreci bu değil. Başbakan Yardımcımızın ve Hükümet Sözcümüzün söylediği budur. Biz böylesine çözüm sürecine mecbur ve mahkum değiliz. Kamu düzeninin ve güvenliğinin bozulduğu her yerde devletin otoritesini karşılarında bulacaklardır' şeklinde konuştu.