Afyonkarahisar'da Mühimmat Deposu Patlamasının Duruşması

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 11 kişinin ise yaralandığı mühimmat deposu patlamasının Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmasına devam edildi.


Duruşma, şehit yakınları ve avukatları ile sanık avukatlarının celse arasında verdiği dilekçelerin okunması ile başladı.

Şehit ailesi avukatlarından Sevgin Karaca, 2 Ekim’de Afyonkarahisar’da yapılan keşfin uzman bilirkişiler eşliğinde yapılmadığını, bu yüzden belirlenecek alanında uzman kişilerce keşfin yeniden yapılmasını talep etti.

Şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger ise, duruşma sırasında söz alarak, önceki duruşmada çıkan olaylar sebebiyle sivil mahkemede yargılandığını ve 8 bin TL ceza aldığını, bu duruşmada mahkeme katiplerinden Orhan Balta’nın yalancı şahitlik yaptığını öne sürdü. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Dülger’in konuyla duruşmanın bir ilgisi olmadığı gerekçesiyle konuşmasının devam etmesi halinde kendisinin salon dışına çıkarılacağını söyleyerek uyarıda bulundu. Uyarıya rağmen konuşmasına devam eden Dülger, Mahkeme Başkanı’nın isteği üzerine polis ekiplerince duruşmadan dışarı çıkarıldı. Salondan çıkarıldığı sırada konuşan Dülger, “Yalancı şahitlik yaptı. Herkes elini vicdanına koysun” dedi.

Daha sonra söz alan şehit Er Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, “2 yıldır sürekli mahkemeye gelip gidiyoruz. Yollarda perişan oluyoruz. Mahkemenin bir an önce kararını vermesini talep ediyorum” diye konuştu.

Savcı Albay Erol Er, sabotaj iddiasıyla ilgili talepler bulunduğunu hatırlatarak, "Bu konu Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisindedir. Dolayısıyla bu yöndeki taleplerin, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılması gerekir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, okunan dilekçe ve raporların ardından tanıkların dinlenmesi, şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger’in daha önce vermiş olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderilen olaya ilişkin bilgi ve belgelerin yazılan müzekkereye cevap beklenmesine, şehit yakınları ve avukatlarının sanıkların tutuklanması taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı 21 Ocak 2015 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA