Turizm Sektörüne Eğitim Desteği

Turizm sektöründe eğitim kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için hayata geçirilen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" (TUYUP) kapsamında turizmcilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, Antakya'da bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, özellikle turizm sektöründe eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Niyazi, medeniyetler beşiği ve geçmişi binlerce yıl eskiye dayanan Hatay'da hayal edilen turizm potansiyeline kavuşması için bu gibi projelere çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda, uzmanlar tarafından "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi"nin tanıtımı yapıldı.
Proje kapsamında, 4 binin üzerinde turizm işletmesine, sektör çalışanlarına, ilgili meslek odalarına, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere doğrudan ulaşılacağı ve 180 bin saat eğitim verileceği kaydedildi.
Toplantıya katılan turizm sektörü temsilcilerine, özel eğitim kuponları uygulaması, çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı, turizm sektörü işgücü araştırması ile turizm sektörünün hizmetine açılacak online bilgi bankası hakkında bilgilendirme de yapıldı.
Projenin toplam bütçesinin 7,5 milyon Avro olduğu belirtildi.
Kaynak: AA