Muğla'da Şehit Aileleri ve Gaziler Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerindeki şehit yakınları ve gaziler için Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YEAŞ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe, Vali Çiçek ve eşi Hülya Çiçek'in yanı sıra, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Çiçek, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin düşmanları olduğu sürece şehit verilmeye devam edeceğini belirterek, Cumhuriyetin kuruluşunun şehitler ve gaziler sayesinde sağlandığını vurguladı.
Türkiye'nin çok sayıda düşmanı olduğunu savunan Çiçek, hiçbir zaman düşmanlara meydan vermeyeceklerini söyledi.

Çiçek, güçlü Türkiye'yi daha güçlü hale getirmek için çok çalışmak gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
"Çözüm süreci sürüyor. Kardeşiz, birlikteyiz. Hiçbir zaman ayrımız gayrımız yoktur. Elbette ki demokrasideki en güzel şey, farklı kültürlerin bir araya gelmesidir. İşte hepsi bayrağımızın, vatanımızın ve milletimizin odak noktasında birleşmektedir. Doğulu, batılı, Çerkez, Kürt ne olursa olsun hepsi birdir. Şehitlerimiz de ülkemizin birliği için ölmüştür. İşte çözüm sürecimizin de amacı budur. Eğer bunu sabote etmek isteyenler veya vatanı bölmek isteyenler olursa, her zaman şehit olmaya hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz."
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kurumun şehit aileleri ve gaziler için yürüttüğü çalışmalardan bahsetti.
Türkiye Harp Malülü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği İl Temsilcisi Emekli Gazi Albay Sezai Kanlıyar ise, etkinliği düzenleyen ve ilgi gösterenlere teşekkür etti.
Yemekte, Vali Çiçek ve eşi, şehit yakınları ve gazilerin oturduğu masaları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Şehit yakınları ve gazilere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Çiçek, ihtiyaçları ilgili kurumların yetkililerine not ettirdi.
Kaynak: AA