Maaşlarını Alamayan Maden İşçileriyle Polis Karşı Karşıya Geldi

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri'nin Eynez Maden Ocağında çalışan maden işçileri şirketin bu ay maaşlarını yatırmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Maaşlarını Alamayan Maden İşçileriyle Polis Karşı Karşıya Geldi
Gün boyu süren eylemlerde akşam saatlerine kadar yürüyüşler düzenleyen işçiler yolu kapatmak isteyince polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı Eynez Maden Ocağı'nda çalışan işçiler, şirketin bu ayki ücretlerini ödemediği gerekçesi ile gündüz saatlerinde Cengiz Topel Meydanı'nda bir araya geldi. Gün boyu süren eylemlerde akşam saatlerine kadar bekleyen işçiler maaşların yatmaması nedeniyle yolu kapatmak için Beşyola yürüyünce polisle karşı karşıya geldi. İşkur'un verdiği işsizlik ödeneği dışında şirketin ödemesi gereken maaşları alamadıklarını söyleyen yüzlerce Eynez Maden Ocağı işçisi, Beşyol'da yolu kapatmak istedi. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan işçilere polis müdahale etti.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye bağlı diğer ocaklar olan Işıklar ve Atabacası ocaklarında çalışanların ücretlerini 4 gün önce aldıklarını belirten işçiler, "Paramızı versinler, kömürümüzü versinler. Dünyanın en zor işini alın terimizle yapıyoruz. Hakkımızı alamıyoruz. Biz çalışmadan para almakta istemiyoruz. Bizi dilenci yaptılar. Biz dilenci olmakta istemiyoruz. Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" dediler. Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem işçileri sakinleştirmeye çalıştı. Kaymakam Atçı, kömürlerin yarın verileceğini belirterek, maaşlarında ödenmesi için gün boyu ilgili yerlerle görüştüğünü en kısa zamanda sorunun çözüleceğini muhtemelen maaşların da yarın yatacağını söyledi.

Kaymakamın konuşmasının ardından sakinleşen işçiler yarını bekleme kararı aldı.
Kaynak: İHA