Hırsızlık İçin Girdiği Evde Telefonunu Düşürünce Yakalandı

Mudanya ilçesinde girdiği evin sahibini etkisiz hale getirdikten sonra 2 bin 600 lirayı çalarak kaçan zanlı, evde düşürdüğü cep telefonundan yola çıkan polis ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Elyaşa Işık'nın (69) daire kapısını bu yılın ağustos ayında çalan kişi, kapıyı açan ev sahibinin yüzüne spreyle gaz sıkıp, ellerini iple bağladıktan sonra masanın üzerindeki 2 bin 600 lirayı alarak kaçtı.
Bir süre sonra ellerini çözen Işık, daire kapısının emniyet mandalını kapattı. Geri dönerek kapıyı tekmeleyen zanlı, eve giremeyince olay yerinden uzaklaştı.
Bölgedeki MOBESE kameralarını ve zanlının evde düşürdüğü cep telefonunu inceleyen polis ekipleri, şüphelinin İstanbul Büyükçekmece'de olduğunu belirledi.
Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü ile kurulan irtibatın ardından zanlı T.E.Ü (46), karakolda işlediği başka bir suçtan denetimli serbestlik evrağını imzalarken gözaltına alındı. Mudanya Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA