HDP'li Selma Irmak: Misilleme demek haksızlık olur

HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, partisinin yaptığı ve misilleme yorumlarına neden olan açıklama hakkında konuştu.

HDP'li Selma Irmak: Misilleme demek haksızlık olur
Hakkari Yüksekova'da PKK'lılar tarafından üç askerimizin şehit edilmesiyle ilgili HDP'den gelen açıklama tartışma konusu olmuştu. Yapılan açıklamada yer alan “23 Ekim'de Kağızman'da 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden sonra bugün de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 asker öldürüldü” ifadesi misillime yorumlarına neden oldu.

HDP'den yapılan bu açıklama ve misilleme iddiaları hakkında son değerlendirme HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak'tan geldi. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan HDP'li vekil, “Gerçekten ciddi bir süreçten geçiyoruz. Çözüm süreci başladığından beri belki de kritik süreçlerin en hassas olanını yaşıyoruz. O yüzden en ufak bir kelime ve vurgu bile farklı tanımlamalara yol açabiliyor.” dedi.

Partisinden yapılan açıklamanın gayet net olduğunu savunan Irmak, “Bu açıklamada misilleme vurgusunun olmadığı çok açık. Buradan bir algı çıkarmak zorlamadır. Bir sonuç ve bir yarar sağlamaz.” şeklinde konuştu. Irmak şöyle devam etti: Arkadaşlarımız çok açık yüreklilikle bu olayları süreci olumsuz etkileyeceğini, bu noktada hızla adımlar atılması gerektiğini, atılmaması halinde süreci zora sokacak başka olaylarında vuku bulabileceğine vurgu yapmak istemişler. Buradan misilleme anlamını çıkarmak bence haksızlık olur. İnsaf sınırlarını zorlar.