Estonya'da Öğrenci Öğretmenini Öldürdü

Estonya'nın güneyindeki bir kasabada 15 yaşındaki öğrenci, öğretmenini silahla öldürdü.

Ülkenin güneyindeki Viljandi kasabasındaki Paalalinna Okulu'nda meydana gelen olayda, henüz açıklanmayan bir sebeple 15 yaşındaki bir öğrenci, Alman olduğu belirtilen Ene Sarap (56) adındaki öğretmeni sınıfta silahla vurdu.
Sınıfta 4 öğrencinin daha bulunduğu sırada yaşanan saldırıda ağır yaralanan öğretmenin öldüğünü açıklayan polis, çocuk zanlının yakalandığını bildirdi.
Okul müdürü, davranış sorunu olmayan iyi bir öğrenci olarak tarif ettiği zanlıyı olaydan sonra silahı masaya bırakmış ve yerinde otururken bulduklarını ve yakalanırken karşı koymadığını anlattı.
Okuldaki saldırı nedeniyle cumhurbaşkanından bakanlara kadar ülke yetkilileri öğretmenin ailesi ve okul yetkililerine başsağlığı mesajları iletirken yaptıkları açıklamalarla olaya tepki gösterdiler.
Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, olayın bir okul ya da kasabanın değil bütün Estonya'nın trajedisi olduğunu belirterek, şiddetin kabul edilemeyeceğini bildirdi.
Başbakan Taavi Röivas, İçişleri Bakanı Hanno Pevkur ve Eğitim Bakanı Jevgeni Ossinovski de şiddetin kabul edilemeyeceğini belirterek, konunun geniş şekilde ele alınacağı açıklamalarında bulundu.
Kaynak: AA