Eski Milli Futbolcu Tuncay'ın, Eşine Nafakasını Ödemediği İddiası

Beşiktaşlı eski milli kaleci Fevzi Tuncay hakkında, boşandığı eşine nafaka ve boşanma tazminatı taksitini ödemediği iddiasıyla dava açıldı.

Tuncay'ın boşandığı eşi Eylem Çukuryurt, aylık 3 bin lira olan nafaka ve boşanma tazminatı taksitini ödeme taahhüdünü yerine getirmeyen Tuncay'ın hapisle cezalandırılması için 5 Nisan'da Fethiye İcra Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
Davanın 10 Ekim'de görülen ilk duruşmasında, masraf vermediği için Tuncay'ın adresine talimat yazılmadığı anlaşıldı. Duruşma, Tuncay'ın adresine talimat yazılması nedeniyle ertelendi.
Çukuryurt'un avukatı Mustafa Amaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nafaka ve boşanma tazminatı taksitini ödeme taahhüdünü yerine getirmeyen Tuncay'a "Taahhüdü ihlal etmek" suçundan hapis cezası istemiyle dava açtıklarını söyledi.

Davanın 10 Ekim'de yapılan ilk duruşmasının 19 Aralık'a ertelendiğini bildiren Amaç, o güne kadar gecikmiş borç ödenmediği takdirde Tuncay hakkında 3 aylık hapis cezası verilebileceğini dile getirdi.
Bu arada Tuncay'ın 7 aylık nafaka ve boşanma tazminatı taksiti borcunun 21 bin lira olduğu öğrenildi.
-Daha önce de tutuklanmıştı
Boşandığı eşi Çukuryurt'a 150 bin liralık nafaka ve boşanma tazminatı taksitini ödeyemediği için hakkında verilen 3 ay hapis cezası nedeniyle 14 Kasım 2013'te Buca Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na konulan Tuncay, eski futbolcu arkadaşlarının borç taksitini yatırmasıyla 15 Kasım 2013'te tahliye edilmişti.
Tuncay, tahliyenin ardından birkaç ay ödedikten sonra taksitleri yine ödemeyince hakkında dava açıldı.
Kaynak: AA