Eşinin Evlat Katili Olduğuna İnanmıyor

Giresun’un Görele ilçesinde 2009 yılı haziran ayında karne aldığı gün kaybolan ve bir hafta sonra fındık bahçesinde cesedi bulunan Nazile Tütüncü’nün (17) ölümüyle ilgili anne Yeter Tütüncü tutuklanırken, baba Veysel Tütüncü ise hâla eşinin katil olabileceğine inanamadığını söyledi.

Eşinin Evlat Katili Olduğuna İnanmıyor

Bir tarafta kızı vefat eden diğer tarafta eşi cezaevine giden ve oğlu ise ihbarcı olan baba Veysel Tütüncü neye inanacağına şaşırdığını söyledi.

Böyle bir acı içerisinde dahi eşinin asla katil olma ihtimalini düşünemediğini belirten baba Veysel Tütüncü, annesini ihbar ettiği belirtilen oğlunun baskı altında ifade verdiğini ileri sürdü.

Baba Veysel Tütüncü; kızını 5 yıl önce kaybettiklerinde büyük acı yaşadıklarını belirterek "Hayatını kaybeden kızım içine kapanık, sessiz bir kızdı.Nasıl hayatını kaybettiğini anlamamıştık.Aradan bunca yıl geçtikten sonra köyümüzde komşularımızın, köylülerimizin ifadesine başvurulmuş.Söylentiler ve dedikodular üzerine eşim şüpheli duruma düşürülüyor. Sonra oğluma baskı ve zorlama yöntemiyle psikolojik baskılarla cinayeti annesinin işlediğine dair ifade alınıyor. Bunun üzerine eşim evlat katili olarak tutuklandı. Ortada delil varsa beni de ikna etsinler. Benim inanmaya ihtiyacım var. Ama ben eşimin böyle bir suç işlediğine inanamıyorum,inanmıyorum. Adalete de güveniyorum.”
Annesini ihbar eden oğlunun evden en son ayrılırken vicdan azabı çektiğini de söyleyen baba Veysel Tütüncü; “İfade vermek için okuduğu üniversiteden çağrılan oğlum tekrar geri dönerken, annesini suçsuz yere suçladığını söyleyerek af diledi. Helallik istedi. Psikolojik baskı ve zorlamalarla böyle bir ifade verdiğini söyledi” dedi.

Baba Veysel Tütüncü, bunca acıya rağmen tek tesellisinin yanındaki kızı olduğunu söyledi.

Öte yandan Giresun barosu avukatları, sanığı savunmak istemedi.
Kaynak: İHA