Chp Heyeti, Manavgat'ı Ziyaret Etti

CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve Gürkut Acar ile CHP İl Başkanı Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Acar, Manavgat'ta yaşanan su baskınını Meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

İş yeri sahipleri ve ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için Manavgat'ın afet kapsamına alınması gerektiğini ifade eden Acar, "Maalesef Manavgat'ımız büyük bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Öncelikle tüm Manavgat halkına başsağlığı diliyorum. Manavgat'ta yaşanan sel felaketinin doğal afet sayılması için kanun teklifi vereceğiz" dedi.

Acar, "Sayın Genel Başkanımız Hakkari Yüksekova'daki şehit haberleri ve Afyonkarahisar'daki kazada 8 öğrencinin hayatını kaybetmesinden dolayı Antalya programını kısa kesti" ifadesini kullandı.
Kaptan da Antalya ve ilçelerinde zaman zaman bu tür afetlerin yaşandığını dile getirerek, hükümetin doğal afetlere karşı bütçe ayırması gerektiğini söyledi.

Sel felaketi ile ilgili bilgi veren Sözen, son 50 yılın en büyük doğal afetini yaşadıkların söyledi.

Afet olduğu gün 300 kişilik ekiple geceli gündüzlü çalışma yaptıklarını anlatan Sözen, şöyle konuştu:
"Tüzel kişiliklerini kaybederek mahalleye dönen 78 köy ve 9 mahallemizin çoğundan su baskınına bağlı mağduriyet telefonu aldık. Büyükşehir Yasası'ndan dolayı araçlarımız alındığı için özel sektörden kiraladığımız araçları gönderdik. O gün açık olan dükkanlardan su tahliye pompası satın alarak suların tahliyesini yapmaya çalıştık. Ben ve personelimiz, 2 gün boyunca uyumadık. Geceli gündüzlü çalışma yaptık. ASAT, ilçenin altyapısını bilmediği için bazı rogar yerlerini söktü, kepçe ile yanlış yerlerde kazım yaptı ve yolları bozdu. Bize sorsalardı bu hatalar yaşanmazdı."
Hasar tespit komisyonundan Manavgat Belediyesinin haberdar edilmediğini, komisyona alınmadıklarını öne süren Sözen, "Büyükşehir Yasası'na bağlı idari noktada bir araya gelemedik. Afet sonrası Manavgat Kaymakamı, Antalya Büyükşehir Koordinatörü, Genel Sekreter ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karcı hasar tespit komisyonu kuruyor, bundan Manavgat Belediyesinin haberi olmuyor. En acı günümüzde bile birlik ve beraberlik sağlayamıyoruz. Bu ayrımcılığı hak etmiyoruz" diye konuştu.

Sözen, Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçeye 10 dakika da olsa uğrayarak moral desteğini görmeyi arzu ettiklerini dile getirerek, "Sayın Genel Başkanımızın gelmesini çok istiyorduk ama gelemedi, telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti" dedi.

Kaynak: AA