Büyükşehir'in Hizmetini Ödemiş Belediyesi Veriyor

6360 Sayılı Büyükşehir Yasasına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan mezarlık hizmetlerinin Ödemiş’te yetersiz kalması nedeniyle, mezarlıkların bakım ve onarımının büyük bir bölümü Ödemiş Belediyesi ekiplerince yapılıyor.

Büyükşehir'in Hizmetini Ödemiş Belediyesi Veriyor

Ödemiş’teki 190 mezarlığın bakımı Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içinde olmasına rağmen bakımların büyük bir bölümü Ödemiş Belediyesi tarafından yapılıyor. İŞKUR’un Toplum Yararına Projesi kapsamında isdihdam ettiği işçilerle mezarlık çalışmaları yapan Ödemiş Belediyesi, 20 kişilik ekiple öncelikle merkeze uzak mahallelerdeki mezarlıkları temizliyor.

MEZARLIKLAR OTLARIN İÇİNDE KAYBOLUYOR
Mezarlıkların temizlenmesi konusunda mahalle muhtarlarından çok fazla şikayet aldığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, “Yedi aylık bir süreçte 190 mezarlığımızın 29 tanesi Ödemiş Belediyesi’nce, 24 tanesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlendi. Bu çalışmalar düzenli bir şekilde yapılmadığı takdirde vatandaşlarımız otlar içince kaybolan yakınlarının mezarlarını bulmakta zorlanacaklar. Vatandaşlarımızın tarafından sıklıkla ziyaret edilen kabristanların bakım ve onarımı konusuna daha dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA