Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında kurulan Asyaport Komisyonu, toplantı düzenledi.

Tekirdağ Eczacılar Odası'nda düzenlenen toplantıda, Tekirdağ'da inşası devam eden ve 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanan Asyaport Limanı'nı ile ilgili, liman geri saha kara ve demir yolu bağlantıları görüşüldü.
"Limanlar Geri Saha Karayolu ve Demiryolu Bağlantıları Master Plan Çalışması" sunumunun yapıldığı ve var olan limanların şehir kültür ve trafiğine etkisinin de tartışıldığı toplantıda Asyaport'un hizmete girmesinin ardından oluşabilecek trafik ve yol problemleri masaya yatırıldı.
Toplantıya, Şüleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı temsilcileri katıldı.


- Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı dayanışma toplantısı

Süleymanpaşa Belediye konservatuvarı Derneği Yönetim Kurulu ile konservatuvar eğitmenleri dayanışma toplantısında bir araya geldi.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve başkan yardımcısı Gülferah Güral'ın da katıldığı toplantıda yaz dönemi ve 2014-2015 eğitim öğretim yılı değerlendirmeleri yapıldı.
Eşkinat, toplantıda yaptığı konuşmada, Süleymanpaşa Konservatuvarı'nı geliştirmek için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "Devraldığımız bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağımıza halkımıza söz verdik. Ben sizden Süleymanpaşa Belediye konservatuvarı'nı sadece daha iyi yerlere değil en iyi yere getirmenizi istiyorum" dedi.


- Park ve bahçeleri düzenleme çalışmaları

Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin yerleşim alanları içindeki yabani ot ve bitkileri biçmeye ve temizlemeye devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında, Tekirdağ Devlet Hastanesi bahçesi ve hastanenin yürüyüş yollarında uzayan otlarda haşarat ve sürüngen barınmasını engellemek ve düzenli bir çevre için çimleri ve yabani otları biçti.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre düzenlemelerine ve temizlik çalışmalarına gereken özveride çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha temiz yaşam alanları sunmak amacıyla çevre temizliği ve çevre düzenleme çalışmalarımıza parklarımızda, cadde ve ana arterlerde olduğu gibi vatandaşlarımızın sıklıkla uğradığı kamusal alanlarda da temizlik ve ot biçme işlemlerini devam ettiriyoruz. Yapılan çim biçme ve yabani otları kesme işlemi, yaz mevsimi boyunca olduğu gibi, bundan sonra da aralıksız olarak devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA