Kudüs'te Gerginlik

İsrail askeleri ile Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki Filistinliler arasında çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alındı.

Kudüs'te geçen hafta tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından olay yerinde vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Abdurrahman eş-Şeludi'nin (21) cenazesinin şartlı verilmesi kararını protesto eden bir grup, öldürülen Filistinlinin evinin önünden temsili tabutla Mescid-i Aksa'ya doğru İsrail aleyhinde slogan atarak yürümeye başladı.

Gösteri öncesi bölgeye sevk edilen çok sayıda asker ve polis, gruba ses ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale etti. Filistinliler de askerlerin sert müdahalesine taş atarak karşılık verdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay mahallinde Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na uzanan yolda trafik saatlerce kilitlendi.
Yaklaşık bir saat süren olaylarda 1 Filistinli askerler tarafından gözaltına alınırken, kalabalık ara sokaklara girerek dağıldı.
Filistinli Şeludi'nin, geçen hafta tramvay durağındaki yolculara çarpması sonucu üç aylık bebek ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Şeludi ise kaçmaya çalıştığı sırada polis tarafından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
İsrail, naaşı 20 kişiye gece yarısından sonra gömülmesi şartıyla teslim edeceğini açıklamış, karara tepki gösteren aile, cenazeyi bu şartlar altında almaktan vazgeçmişti. Filistinli için hala cenaze töreni düzenlenemedi. Bu nedenle Kudüs'te artan gerginlik 4 gündür devam ediyor.
Kaynak: AA