Halep'te 50 rejim askeri öldürüldü

Suriye'nin Halep kentinde, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin 50 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

Halep'te 50 rejim askeri öldürüldü
İslami Cepheye bağlı Tevhid Tugayı'nın Halep basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinde, rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini belirtti.

Muhalif birliklerin tank, doçka ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen havanlarla rejim güçlerine düzenlediği saldırılarda, 50 rejim askerini öldürdüğünü ifade eden Anadani, "Handarat bölgesinde rejim güçleri saflarında savaşan, İran, Irak ve çok sayıda Afgan milisi bulunuyor" dedi.

Bölgedeki "Ceyşu'l Mücahidin"in de İslami Cephe'ye yardım ettiğini aktaran Anadani, muhaliflerin bölgede daha önce Esed güçlerinin kontrolünde olan birçok köy ve stratejik öneme sahip tepenin denetimini ele geçirdiğini kaydetti.

Salih Anadani, rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin Handarat bölgesinde, muhaliflerin bulunduğu yerlere "vakum ve varil bombaları"yla saldırılarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Dera'da varil bombalı saldırı

Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, orduya ait helikopterin, muhaliflerin denetimindeki Dera'nın Busra eş-Şam beldesine varil bombasıyla saldırdığı bildirildi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hepsi aynı aileden olmak üzere 17 kişinin öldüğünü ve çok sayıda yaralı bulunduğu belirtilen açıklamada, hava saldırısının düzenlendiği bölgede maddi hasarın meydana geldiğini kaydedildi.

Rejimin hava saldırısında bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu vurgulanan açıklamada, saldırı "katliam" olarak nitelendirildi.