Chp Genel Başkan Yardımcı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan, "Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Türkiye'yi terör tehdidiyle parçalamaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsünce düzenlenen 2. Amasya Türk Dünyası Araştırmaları Çalıştayına konuk olarak katılan Tezcan, beraberindeki akademisyenlerle Havza Atatürk Evi'ni ziyaret etti.
Bir süre Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile de görüşen Tezcan, İkiz'den ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tezcan, bölgeye Türk dünyasıyla ilgili sorunların tartışıldığı çalıştay toplantısına katılmak için geldiğini söyledi.

Dün Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği hain saldırıyı kınadıklarını belirten Tezcan, "Kesinlikle Türkiye'de teröre millet olarak fırsat vermemek zorundayız. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Türkiye'yi terör tehdidiyle parçalamaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklar" diye konuştu.

"Bunlara prim veren anlayışlara da millet olarak prim vermememiz gerekiyor" diyen Tezcan, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin kardeşliği, barışı teröre prim vermekten geçmiyor. Tam tersine millet olarak yüzlerce yıldan bu yana dayanışma içerisinde ortak yaşama kültürünü geliştirmesini bilmiş bir milletiz. Ayrılıkları değil, beraberlikleri büyüteceğiz, yaşatacağız. Bu saldırıları nefretle kınıyoruz ve bir an önce katillerin, suçluların, suç ortaklarının ve bu ortamı yaratanların bulunup çıkartılmasını istiyoruz."
Kaynak: AA