Başkan Tutal ve Müftülük Personeli Bir Araya Geldi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hicri Yılbaşı dolayısıyla Seydişehir'de görev yapan müftülük personeli ile bir araya geldi.

Tutal, Nevzatbey Parkı'ndaki programda yaptığı konuşmada, gençlere manevi duyguları aşılanmak gerektiğini söyledi.

Bugün liselerde Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in hayatının ders olarak verildiğini belirten Tutal, öğrencilerin Arapça derslerini bile alabildiğini ifa detti.
Gençlerin elinden tutmak gerektiğini vurgulayan Tutal ,şunları kaydetti:
"Mescitlerde müminler, genciyle, yaşlısıyla, sudaki balık gibi rahat olması gerekir. Bu ortamı oluşturmak ve gençliğin düştükleri bataklığın içinden kurtarmamız gerekir. Bu doğrultuda imkanlarımız dahilinde ne gerekiyorsa hizmet etmeye hazırız. Yeter ki çocukların elinden tutalım. Seydişehir'deki çocukları milli manevi değerlere istediğimiz ölçülerde götürebilelim. Onların olumsuz davranışlarını Hz. Peygamberin ahlaki davranışlarına götürebilelim. Maddi ve manevi olarak Belediyemizin tüm imkanları emrinizde."
İlçe Müftüsü Kemal Demirel ise bir belediyenin alt yapı ve yol çalışmalarından başka sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması gerektiğini, bu anlamda Tutal'ın da güzel programlar yaptığını vurguladı.
Kaynak: AA