Sosyal medya fenomenine infaz

Sosyal medya fenomeni radyocu Ferdi Özmen, Sarıyer’de aracından silah zoruyla indirilip vuruldu. Özmen’in internette paylaşımları nedeniyle tehdit aldığı belirtildi.

Sosyal medya fenomenine infaz
Sarıyer, İstinye Mahallesi'ndeki bir restoranda önceki gün amcasıyla yemek yiyen Ferdi Özmen (30), 19.00 sıralarında, restorandan ayrıldı. Özmen, Çayır Sokak'taki park halindeki otomobiline bindi. Amca Tekin Özmen'de aynı araca bindi. Bu sırada, araca yaklaşan bir kişi, Ferdi Özmen'i silahla tehdit ederek, araçtan çıkmasını istedi. Otomobilinden inen Ferdi Özmen'e peş peşe ateş eden saldırgan olay yerinden kaçarken, Özmen kanlar içinde yere yığıldı. Amca Tekin Özmen, vatandaşların yardımıyla yeğenini Maslak'ta özel bir hastaneye götürdü. Özmen, hayatını kaybetti.

Annenin feryadı

Özmen'in cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınırken annesi Gülnaz Akkuş, oğlunun katilinin bulunması için gerekenin yapılmasının isteyerek, Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma seslenmek istiyorum. Çocuğumun katili kimse bulunsun. Gencecik 30 yaşında çocuğum kara toprakta” dedi. Özmen'in yakını Sadi Kılınç ise, “Kardeşi Murat, abisinin tehdit edildiğine dair kendisine bazı şeyler söyledi. İnternet sitesinde yer bildirimi yapmış,'Şuradayım' diye. Programlanmış gibi geliyor” diye konuştu.. Atatürkçü kimliğiyle tanınan Özmen'in arkadaşları sosyal medyada, sayfa açarak, “Hepimizin başı sağ olsun.Türk milleti bir vatanperveri, bir cesur yüreği, bir gözü pek delikanlıyı, gerçekten bir'Adam'ı kaybetmiştir” diye mesajlar paylaştı.

Cinayetin ardından, sosyal medya üzerinden Özmen'e gelen tehdit mesajları yayınlamaya başladı. Mesajların arasında Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurulan belgeler de var. Özmen'in ölümü sonrası Orçun Ü. adlı bir kişinin “klavye delikanlılığını kendine marifet edinirsen, perde iner gözüne, dışarıdaki delikanlıları göremezsin... Yakarsan masumun canını, çok ağır ödersin yaptıklarının karşılığını... Hiçbir yanlış cezasız kalmaz” yazması ise dikkat çekti.

‘Sıkı Atatürkçü'ydü


Ferdi Özmen Atatürkçülüğünü her zaman ön planda tutuyordu.