Reklam mesajlarına ceza

Cep telefonlarına ve mail adreslerine gelen reklam mesajlarına sınırlama geliyor.

Reklam mesajlarına ceza
Meclis'ten geçen yasa tasarısının ardından internet ve cep telefonu üzerinden'reklam bombardımanı‘na ciddi sınırlamalar, uymayanlara da para cezası getiriliyor.

1 Mayıs 2015'te yürürlüğü girecek yasayla internet ve cep telefonu üzerinden ticari elektronik iletiler artık tüketicinin onayı alınmadan gönderilemeyecek.

50 bin lira para cezası

Bu onay yazılı olarak ya da her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilecek. Onay almadan mesaj ve ileti gönderenlere ise 1000 liradan 50 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

İzinsiz iletilerin birden fazla kişiye gönderilmesi halinde ceza 10 kat artacak. İletilerin içeriği alınan onaya uygun olacak.

Alıcılar istedikleri zaman bir gerekçe de göstermeksizin ileti almayı reddedebilecek, hizmet sağlayıcı da bu talebin uluşmasını izleyen üç iş günü içinde ileti göndermeyi durduracak.
Bilgileri paylaşmak da suç sayılacak

Öte yandan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar, yasa çerçevesinde yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettikleri kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumlu olacak. Kişisel veriler ilgili kişinin onayı olmaksızın üçüncü kişilere iletilemeyecek ve başka amaçlarla kullanılamayacak.