Ereğli'de Havacılık ve Uzay Bilimleri Myo'nun Temeli Atıldı

Ereğlili iş adamı Mustafa Özşenol'un Ereğli'ye kazandırdığı yatırımlardan biri olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarlı ve kararlı bir şekilde eğitim yatırımlarında büyük yol kat ettiğini, dünyada havacılık alanında artık Ereğli'nin de söz sahibi olacağını söyledi.

Özşenol ise Ereğli coğrafyasına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu okulu yaptırmakla babasının hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Özşenol, "Babamın hayalini gerçekleştirebilmek için 4-5 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Cem Zorlu'nun da büyük katkıları ile bugün hayalimizin temelini atıyoruz. Bu büyük mutluluğu Ereğli halkı ile birlikte yaşamaktan mutluyuz ve onurluyuz" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de Ereğli'nin 140 bin nüfusu ile hem kültürel hem ekonomik hem de sosyal olarak Türkiye'de önemli yeri olan bir ilçe olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ban da Hz. Mevlana'nın topraklarında uzay çağı bilimlerini geliştirecek olan bir yatırımın temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Hoşgörünün, kardeşliğin ve eşitliğin simgesi olan Mevlana'nın coğrafyasında bulunmaktan onur duyduğunu aktaran Ban, "Bu yatırımın hem ülkemiz hem de ilçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Nitelikli iş gücü ihtiyacını ülkemize kazandırmak ve İstikbali daha da göklere taşımak için bu gibi yatırımlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yüksekokulun temeli atıldı.
Kaynak: AA