Emeklilikte Kurdukları Otelle 'En Adil Fiyat' Ödülü Kazandılar

Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük'te 3 kişilik ailenin işlettiği Beydağı Konak Oteli, beldedeki çoğu 5 yıldızlı 30 otel arasında yüzde 100 müşteri memnuniyetiyle birinci sıradaki yerini yıllardır korurken, bu yıl da fiyat istikrarı ödülüne layık görüldü.

Emeklilikte Kurdukları Otelle 'En Adil Fiyat' Ödülü Kazandılar
İşletmeciler, ödülün kendileri için büyük bir onur ve motivasyon sağladığını söyledi.

Dünya çapında online tur operatörü Expedia tarafından en iyi fiyat rekabeti yapan otellere verilen "Best Rate Competitiveness" ödülünü, bu yıl Antalya'nın Kemer ilçesi Göynük Mahallesi'nde bulunan 18 oda 30 yatak kapasiteli Beydağı Konak Otel aldı.

Yıllarca tur rehberliği yaptıktan sonra anne ve babasının işlettiği Beydağı Konak Oteli'nin yönetimini üstlenen İlter Emre Özdoğan, "Best Rate Competitiveness" ödülünün, konuklarına verdiği fiyatları değiştirmeyen, anlık fırsatlar için fiyatlarını yükseltmeyen, verilen hizmete oranla en iyi ve "Adil" fiyatı veren, konuklarının fiyat konusunda kötü sürprizlerle karşılaşmadığı tesislere verildiğini belirtti.

Özdoğan, turizmciler arasında bu ödülün bir anlamda 'müşterinin kesinlikle kazıklanmayacağının garantisi' anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık 30-35 milyon üyesi olan tripadviser.com isimli seyahat yorum sitesinde müşterilerin konakladıkları otelleri ve restoranları değerlendirdiğini belirten İlter Emre Özdoğan, Beydağı Konak Otel'in Göynük'te bulunan çoğu 5 yıldızlı 30 otel arasında ilk sırada bulunduğunu hatırlattı. Özdoğan'ın verdiği bilgiye göre Beydağı Konak Otel, 160 bin otelin kayıtlı olduğu Veneretravel isimli firmanın dünyada iş yaptığı 160 bin otel arasında temizlik ve müşteri memnuniyetinde tam not alarak ilk 5 bin tesis arasında bulunuyor.

EMEKLİLİKTE 3 YIL ARSA ARADILAR
Daha önce hiç turizm ve otelcilik deneyimi olmayan Sakine Özdoğan ile Metin Özdoğan çiftinin emekliliklerinde satın aldıkları arsa üzerine inşa ettikleri küçük otel, 61 ülkeden yabancı konukların memnuniyeti ile dünya çapında adını duyururken, biri matematik öğretmenliğinden, diğeri İller Bankası'ndan emekli olan Özdoğan çifti, 15 yıl önce tatil için geldikleri Kemer'i çok sevdiklerini ve 3 yıl boyunca satın almak üzere bütçelerine göre arsa aradıklarını anlattı.

Otelin kurucusu Sakine Özdoğan ve Metin Özdoğan, Türkiye'de turizmin ilk başladığı yıllardaki ev pansiyonculuğu döneminde benzeri yaşanan, daha sonraları sadece mecazi anlamda kalan "Turisti evinde hissettirmek" tabirini gerçekte yaşattıklarını söyledi

Otelcilik geçmişlerinin ve deneyimlerinin olmadığını söyleyen Sakine Özdoğan, "Sonuçta hepimiz evimizde misafir ağırlıyoruz. Turizmi en iyi götürmenin yolu bu dedik. Evimizdeki misafirimize nasıl davranıyorsak, öyle davranmaya karar verdik. Öyle de davrandık. Çok paramız yoktu. Konforunu geçmişimizle bütünleştirdik. Atalarımızdan kalan uzun yastıklar, karyola etekleri ile konfor elde etmeye çalıştık. Başarılı da olduk. Gerçekten de evimiz, iş yerimiz her şeyimiz. Bütün zamanımız burada geçiyor. Kocaman bir ailemiz oldu. Konuklarımızı tekrar gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz. 10 yıldır mutlaka senede 2 defa gelen konuklarımız var. Bunlar artık bizim akrabalarımız gibi onların sağlığını da günlerini de merak ediyoruz. Onlar da bizi merak ediyorlar" dedi.

"ÖDÜLÜ HAK EDİYORUZ"
Her yıl değerlendirmelerde iyi noktalarda görülen otelin bu yıl aldığı ödülü değerlendiren Sakine Özdoğan, "Takdir edilmesi bizi çok mutlu ediyor. Aynı zamanda da bu ödüllere layık olduğumuzu düşünüyorum. Biz çocuklarımızla ailecek eğitimli insanlar olarak bu işi yapıyoruz. Bu işi sadece para için yapmıyoruz. Gerçekten işimizden keyif alarak çalışıyoruz ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Matematik öğretmenliğinden emekli olan ve öğretmenlik yıllarında da bırakmadığı gazetecilik mesleğini köşe yazılarıyla sürdüren Metin Özdoğan, otelin ismini düşünürken Bey Dağlarının ismini seçtiklerini, yabancı isimlere özenmediklerini belirtti.

Özdoğan, "Ana prensipler belirledik. Bir dürüst olacağız, iki temiz olacağız ve üç seçici olacağız. Bunların hepsini de yaptık. Buraya gelen misafirlerimiz hem evlerinde hem de otelde olduklarını hissediyorlar. Önce Türk misafirlerimizle başladı bu aile, daha sonra 61 ülkeden çok candan dostlar edindik. Her geçen gün dost sayımız artıyor. Biz turisti yolunacak kaz gibi görmüyoruz. Ailemizden bir fert olarak görüyoruz. Konuklarımız ülkelerine dönerken kimi ağlıyor, kiminin gözleri nemleniyor. Biz de onları uğurlarken duygulanıyoruz" şeklinde konuştu.

YİYECEKLER İÇİN BİN KİLOMETRE YOL YAPIYORLAR
Beydağı Konak Oteli'nin ünlü kahvaltısında sundukları peynir, tereyağı, bal, zeytin, zeytinyağı ve baharatları almak için binlerce kilometre yol gittiklerini anlatan Sakine Özdoğan, "Tereyağımızı yoğurttan yayık yağı olarak alıyoruz. Zeytinyağımızı özel olarak alıyoruz. Yeşil zeytinimizi Antep'ten veya Antakya'dan getiriyoruz. Peynirlerimizi çok özel peynirler olarak seçiyoruz. Genelde kaynağından ve doğal olan ortamlardan almaya çalışıyoruz. Mutfağımızda tereyağı ve zeytinyağından başka bir yağ kullanılmaz" derken, Metin Özdoğan da, "Malzemeyi kaynağından almak bize keyif veriyor. 70 tane köy yumurtası için iki buçuk saat yol gidip geldiğim oldu. Bu seyahatler de bizim tatilimiz oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA