Ebola vakalarının sayısı 10 bini aştı

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola salgınıyla ilgili son raporunu yayımladı.

Ebola vakalarının sayısı 10 bini aştı
Raporda virüse yakalananların sayısının 10 bini aştığını ve virüs nedeniyle gerçekleşen ölümlerin de 4 bin 922'ye yükseldiğini açıklandı.

Buna göre salgından en çok etkilenen üç Afrika ülkesi dışında 27 vaka tespit edildi. Ölümlerin en çok yaşandığı üç Afrika ülkesi ise Sİerra Leone, Liberya ve Gine.

Rapora göre 25 Ekim itibariyle Liberya'da 2 bin 705 kişi, Gine'de 926 kişi, Sierra Leone'de 1281 kişi, Nijerya'da 8 kişi Ebola nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ülkeler dışında yaşanan ölümlerin sayısı ise 10.

Ebola virüsüne rastlanan son Afrika ülkesi ise Mali oldu. Gine'den Mali'ye yüzlerce kilometrelik otobüs yolculuğuyla gelen iki yaşındaki kız bebek, hayatını kaybetti. Bu olay Mali'de EBola nedeniyle ilk ölüm olarak kayıtlara geçerken yetkililer çok sayıda kişinin bebekle temas kurduğunu söyledi. Şimdiye kadar bebekle temas kuran 40 kişi karantinaya alındı.

Dünya Sağlık Örgütü ise Mali'deki bu vakayla ilgili açıklamasında "Bebeğin otobüs yolculuğu boyunca ağır hasta olması özellikle endişe verici. Uzun süreli yolculuk sırasında virüsün diğer yolculara geçme riski oldukça yüksek" dedi. Annesi Gine'de Ebola'ya yakalanarak ölen bebeğin Mali'deki akrabalarına götürülürken Ebola belirtilerini göstermeye başladığı ifade ediliyor.

Afrika ülkeleri dışında Şimdiye kadar ABD'de 9 Ebola vakasına rastlandı. Bunlardan 6'sı iyileştii, 2'si tedavi görüyor, 1'i ise yaşamını yitirdi.

İspanya'daki vaka sayısı ise 3. Bu vakalardan 2'si ölümle sonuçlanırken 1 kişi de iyileşti.

Almanya'da da vakja sayısı 3. Burada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi iyileşti, 1 kişi ise tedavi görüyor.

Bunların dışında Norveç, Fransa ve İngiltere'de de birer Ebola vakası görüldü ve bu vakaların hepsi iyileşti.