Doğu Kudüs'te Çatışma

Doğu Kudüs'ün farklı bölgelerinde, Filistinliler ile İsrail polisi arasında çıkan çatışmalarda 40 Filistinli'nin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Doğu Kudüs'teki Selvan beldesinde Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma çıktı. Çatışmada polisin göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu 30 Filistinli gazdan etkilendi.
Görgü tanıkları, Doğu Kudüs'ün Ebu Deys beldesinde Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında çıkan çatışmada da 10 kişinin polisin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini aktardı.
Kudüs'te Çarşamba akşamı tramvay durağında bekleyen yolculara aracıyla çarpan Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi'nin İsrail polisi tarafından vurulduktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine başlayan çatışmalarda dün de 10 kişi, polisin kullandığı gazdan etkilenmişti.
Kudüs'te Çarşamba günü bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise ölmüştü. Aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan Filistinli aracın sürücüsü Şeludi ise İsrail polisi tarafından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA