Denizde Mahsur Kalan Vatandaş Kurtarıldı

Silivri'den sandalıyla denize açılan bir kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 20|52'de ALO-158 ihbar hattını arayan bir vatandaş, saat 16.00 sularında Silivri Selimpaşa'dan sandalla denize açılan babası E. M'den (42) haber alamadığını bildirdi.
İhbar üzerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyetine başlandı. Çalışmalar kapsamında saat 20|54'te bir Sahil Güvenlik Gemisi, 21.00'de bir Sahil Güvenlik helikopteri harekete geçerken, 21.05'te de konu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne iletildi.
Kıyı Emniyeti'ne bağlı bir botun da katıldığı arama ve kurtarma çalışmaları gece yarısına kadar sürdü. Ayrıca Türk Radyo tarafından da bölgedeki gemiler uyarıldı. Bu sabah saat 09.59'da arama ve kurtarma çalışmalarına yeniden başlanacağı sırada ALO-158 ihbar hattını arayan YALÇIN-2 isimli tankerin kaptanı tarafından sandalıyla birlikte E. M. isimli şahsın Silivri açıklarında tespit edildiği bildirildi.

Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle kurulan koordinasyon üzerine denizde mahsur kalan şahsın saat 12.00'de Marmara Ereğlisi'nde Sahil Güvenlik botuna transferi sağlandı. Şahıs, saat 12.15'te Sahil Güvenlik personeli tarafından kontrol amaçlı olarak 112 Acil sağlık ekiplerine teslim edildi.
Kontrolde, sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen vatandaş, ailesine teslim edildi.
Kaynak: AA