Çiftçiler Haşhaş Ekim Belgesi Hazırlıyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçelerinde, kayıt sistemine dahil olan yaklaşık 5 bin çiftçi, 2015 yılı haşhaş ekiminde mazot, gübre ve tohum devlet desteği almak için Sandıklı Ziraat Odası'ndan izin belgelerini çıkartıyorlar.


Konu ile ilgili açıklama yapan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçelerinin haşhaş ekim izin dosyalarını kendilerinin hazırladığını belirtti.

Tarım Bakanlığı Deseekleme Müdürlüğü sisteminin açılması uzadığı için odada yoğunluk oluştuğunu söyleyen Yıldız, "Bakanlık, 31 Ekim tarihine kadar bu işlemin bitirilmesini istedi. Biz de çiftçilerimizin mağdur olmaması için günlük gelen dosyalar bitinceye kadar mesaiyi uzatıyoruz. Hafta sonu cumartesi ve pazar günü de oda açık olacak" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Yıldız, haşhaş ekimi ve rekolte konusunda da "Ülkemizde haşhaş ekimi Toprak Mahsulleri Ofisi denetiminde kontrollü şekilde yapılmaktadır. Bölgemizde yapılan barajlar ve göletler sulu tarımın artması ile tarım seçeneklerini değiştirdi.
Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçelerinin toplam haşhaş izni 28 bin dekar bu yıllar önce o günün şartlarına göre belirlenmiştir. Bugün bu rakamlar çiftçinin talebine cevap vermiyor" diye belirtti.

Kaynak: İHA