Belediyeden Üreticilere Sertifikalı Tohum Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kuraklıktan etkilenen 3 bin 500 üreticiye sertifikalı tohum verdi.

Destekten yararlanmak için belediyeye başvuran çiftçilere, İstasyon Meydanı'ndaki törende buğday, mısır ve fiğ tohumu dağıtıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törendeki konuşmasında, Gaziantep'in, sanayisinin yanı sıra tarımla da öne çıktığını söyledi.

Girişimci, sanayici ve işçi kadar çiftçileri de önemsediklerini aktaran Şahin, kuraklıktan etkilenen üreticileri yalnız bırakmadıklarını kaydetti.

Şahin, "Tohum dağıtım törenimizde CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımız da var. Bu gösteriyor ki biz, farklı kimliklerimizi bırakıp, aynı kenti, bereketi, aşı ve huzuru paylaşmanın bilinciyle Gaziantep paydasında buluşup, çalışıyoruz. Tohum desteğini sağlayabilmemiz için bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kentte tarımın gelişmesi ve kuraklıktan en az etkilenecek ürün yetiştirmeye yönelik araştırma yaptıklarını ifade eden Şahin, Gaziantep'in, tarıma dayalı sanayide her geçen gün ileriye gittiğini, desteklerle bu gelişmeyi hızlandıracaklarını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da yüzde 50 çiftçi katkısıyla bin 570 ton buğday, yüzde 20 çiftçi katkısıyla bin torba mısır, 100 ton fiğ tohumu dağıtıldığını söyledi.

Törene, AK Parti milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan ile Vali Erdal Ata da katıldı.

Kaynak: AA