'Yalancı Aranıyor' Seyirciyle Buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sezonu “Yalancı Aranıyor” adlı komedi ile açtı.

'Yalancı Aranıyor' Seyirciyle Buluştu

Oyun, her cumartesi saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda seyircileriyle buluşuyor. Trabzon doğumlu Yunan yazar Dimitri Psatas’ın kaleminden, Turgut Bağır’ın rejisinden süzülen oyun, eğlenceli bir politik bir güldürü.
Çeşitli vaatlerin ardından milletvekili olan Ferekis’in, seçildikten sonra seçmenlerinin talep ve beklentileri karşısında düştüğü çaresizliği anlatan oyun iki perdeden oluşuyor. Ferekis’i düştüğü durumdan kurtarmak için işe alınan özel sekreter Todori (Yalancı), seçmenleri “idare edeceği” ve işleri düzelteceği yerde; yalan ve entrikalarıyla işleri daha da karmaşık hale getiriyor.

Politika ve yalan ilişkisini alaycı bir dille irdeleyen oyun, seçim atmosferinden hiç çıkamayan, politik tartışmaların yoğun yaşandığı günümüz Türkiye’sinde güncelliğini her zaman koruyacak gibi görünüyor

Oyunda Ergün Özfırıncı, Halil İbrahim Kurum, Özlem Özel, Nermin Salman, Orhan Kuşçu, Dilek Polat, Önder Özcan, Tufan Naharcı, Feridun Yıldırım, Semih Yeşil, Kübra Teke, Çağla Yeleç, Hüseyin İnan Biçer rol alıyor.
Kaynak: İHA