Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne Mr Cihazı Alındı

Tavşanlı ilçesinde, yeni yapılan İlçe Devlet Hastanesi'ne MR cihazı alındı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, yaptığı açıklamada, yeni hastane için dijital röntgen, ameliyathane röntgeni, mamografi, kemik ölçümü, yoğun bakım ve ameliyathane araç ve gereçleri, biyokimya testleri ve pnömotik hastane içi nakil sistemi gibi yeni teknoloji cihazların temin edildiğini bildirdi.
Bunun yanı sıra vatandaşın yoğun talebi üzerine MR cihazının alınması için de çalışmalara başladıklarını belirten Kavuncu, şunları kaydetti:
"Bunlar çok maliyetli olduğu için Sağlık Bakanlığı, nüfus ve çekim sayısına göre her ile belirli bir MR cihaz kontenjanı veriyor. Bu kapsamda yeni cihazlardan birisini Tavşanlı Devlet Hastanesi'ne kurduk. Yüksek teknolojik özelliği olan yepyeni bir MR cihazı ile şu anda çekimlere başlanıldı. Bu sayede hem hastalarımız için önemli bir kolaylık sağlanmış olacak hem de Kütahya'da yığılmanın önüne geçilmiş olunacak. Yeni cihaz ile doktorlarımız açısından da tanı doğruluğu ve sağlık hizmet kalitesi artmış olacak. Yeni MR cihazı ile verilecek güzel hizmetlerin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."
Kaynak: AA