Sahte Polisler Yine Dolandırdı

Çanakkale’de kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, 2 kişiden yüklü miktarda ziynet eşyası aldı.


Çanakkale’de, polis ve Jandarma ekiplerinin son 4 günde 6 kişiyi yakalamasına rağmen telefon dolandırıcılığı olaylarının önüne geçilemiyor. Dün de 2 kişi benzer yöntemle dolandırıldı. 69 yaşındaki H.S’yi telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen kişi, evde bulunan altınların, bir suç olayında kullanıldığını ve laboratuvarda inceleyeceklerini söyledi.

Telefondaki kişiye inanan H.S, 4 adet burma bilezik, 3 ince burma bilezik, 1 adet kolye ucu, 1 adet kolye, kutu içerisinde bulunan inci kolye ve örgülü inci kolye, 2 adet inci küpe, 1 adet inci yüzük, kese içerisinde sayısını bilmediği incileri, 1 adet 99 TL değerinde altın kaplama hasır bileziği bir çantaya koydu. Telefondaki kişi, çantayı eve gelecek olan polise vermesini istedi. H.S, içi altınla dolu çantayı kapısına kadar gelen erkek şahsa teslim etti.

Benzer bir olay Kepez beldesinde de yaşandı. 35 yaşındaki A.G’yi telefon ile arayan ve polis olduğunu söyleyen kişi, aynı bahaneyle evde bulunan altınları istedi. A.G, 8 adet baklava desenli bilezik, 1 adet kalın kelepçeli bilezik, 1 adet arma tabir edilen büyük Cumhuriyet altını, 1 adet yüzük, küpe ve kolyeden oluşan takı seti, 2 adet alyans yüzük, 1 adet kaşlı altın yüzük, 2 adet üzerinde harf olan kolye, 4 adet yonca altın, 1 adet kopuk vaziyette altın zincir den oluşan tahmini maddi değeri 10 bin olan ziynet eşyalarını bir poşete koyarak Kepez Meydandaki parka gitti. Telefondaki kişi, poşeti park içerisinde bulunan gül ağacının dibine koyarak uzaklaşmasını istedi. Altınları bırakan A.G, parktan ayrıldı. Polis ekipleri, her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA