Restore Edilen Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Hizmete Açıldı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen tarihi ‘Şükriye Özçalı Konağı’ hizmete açıldı.

Restore Edilen Tarihi Şükriye Özçalı Konağı Hizmete Açıldı

Akdeğirmen Mahallesi, Höllüklük Caddesi üzerinde bulunan ve 500 bin Türk lirası karşılığında İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılan asırlık ‘Şükriye Özçalı Konağı’ Kayseri Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı.

Koruma altına alınan konak için yapılan ihalenin ardından Nisan ayında başlayan restorasyon çalışmaları sonucu konağın 6 ay süren çalışmanın ardından restorasyonu tamamlandı. Konağı restorasyonunun tamamlanmasının ardından Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve vatandaşların katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Vali Barut, “ Ona yakın eserin bu sokakta yaşatılıyor olması bir şanstır. Bu konağın içinde yaşamak o kadar güzel olurdu ki ahşabın görüntüsü bile insanı dinlendiriyor. En azından geçmişten geleceğe bir köprü olan bu eserin ortaya çıkmasında emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’da konağın restorasyonunun 1 milyon 200 bin Türk lirasına yapıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından konağın açılışı gerçekleştirildi.

Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra konağın içini gezerek bilgi aldı.
Kaynak: İHA