Portakal Çiçeği Karnavalı'na Doğru

Gelecek yıl nisanda üçüncüsü düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'nın tanıtımı yapıldı.

Karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt, bir oteldeki toplantıda, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteği ile gerçekleştirilen organizasyona herkesi davet ettiğini söyledi.

Gelecek yılki karnavalın açılış kortejinin renkli geçeceğini aktaran Bozkurt, "Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana halkının ev sahipliği yaptığı bir organizasyon. Karnaval boyunca toplumun her renginden farklı kesimleri, gerçek kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ediyorum" dedi.

Bozkurt, sivil inisiyatifle 2013'te başlayan ve 2014'te ikincisi düzenlenen karnavalın üçüncüsü için hazırlıkların başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Karnavalımız, resimlerini sergilemek isteyen sanatçılarımız, kitaplarına imza günü yapmak isteyen yazar ve şairlerimiz, binlerce kişiye konser verme şansı yakalayan müzisyenlerimiz gibi birçok sanatçı için de sanatlarını sergileme olanağı sunmakta. Karnavalı daha ileriye götürme kararlılığındayız. Çalışmalarımız sonucunda oluşacak turizm hareketi, kentimizin ekonomisine ve sosyal yaşantısına katkıda bulunacak. Kentimizin her köşesini spor, kültür ve sanat aktiviteleriyle muhteşem karnaval alanına çevirerek, ülkemizin her yerinden ve yurt dışından yüz binlerce kişinin katılımını sağlamak istiyoruz."
Karnavalın geçen yılki etkinlikleriyle ilgili görselleri de izleten Bozkurt, "Bazı bölümleri izlerken 'Biz bunları ne ara yaptık?' dedim. O koşturmaca esnasında kentin 87 yerinde farklı performanslar, sanatsal gösteriler devam ederken her yerde olma şansı bulunmuyor. 'Bunların hepsi Adana'da mı oldu?' dedirtecek kadar bizleri mutlu eden görüntüler. Bunların hiçbirini kimse tek başına yapmadı. Adana'ya bir nebze katkı olsun diye yola çıkan, bu işi yüreğiyle yapan herkesin başarısıyla oldu" diye konuştu.

Bozkurt, 3. karnavalın süresini bir haftaya çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA