Milas'ta Organik Zeytin Üretilecek Alanlar Belirleniyor

Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanıp Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Milas'ta Sürdürülebilir Organik Zeytin Yetiştiriciliği Yapılacak Alanların Belirlenmesi Projesi" kapsamında şimdiye kadar incelemeye alınan 60 mahalleden 29'u, "Organik üretim yapılabilir alan" olarak belirlendi.

Saha araştırması kapsamında Çomakdağ Mahallesi'ne gelen Proje Koordinatörü Nejmettin Kaya, zeytin üreticilerine, organik tarım sayesinde maliyetlerin azaltıldığını ve elde edilen gelirde artış yaşandığını söyledi.

Organik üretimin hiç ilaç kullanılmayacak anlamına gelmediğini, organik sertifikalı gübre ve diğer ürünlerin uygulanabileceğini kaydeden Kaya, şöyle konuştu:
"Çomakdağ Mahallesi, coğrafi yapı açısından organik tarımın uygulanmasına son derece müsait. Zeytinlerin üretiminin yanı sıra saklanması ve yağa çevrilmesi sırasında da uyulması gereken bir takım kurallar var. Üreticilerimizin daha fazla gelir elde edebilmesi adına devletimizin de desteği olan organik tarıma geçişi hızlandırmak için çalışma yürütüyoruz."
Kaya, proje kapsamında şimdiye kadar Milas'ın incelenen 60 mahallesinden 29'unun, organik zeytin üretimine uygun alan olarak belirlendiğini kaydetti.

Daha sonra Çomakdağ Mahallesi girişine, organik üretim yapılabileceğini anlatan levha dikildi.
Kaynak: AA