Kraliçe Elizabeth Twitter’da

Kraliçe Elizabeth 88 yaşında Twitter kullanmaya başladı

Kraliçe Elizabeth Twitter’da
Son teknolojik iletişim aracını Bilim Müzesi'nde kullanması ise adeta bilime yönelik bir mesaj niteliğinde oldu. Kraliçe Elizabeth,ilk defa kullandığı Twitter'da @BritishMonarchy (Britanya Monarşisi) ismimli hesaptan sergi açılışına katılmasının kendisi üzerinde oluşturduğu memnuniyet duygularını dile getirerek, ziyaret için müzede bulunanların ise keyif almaları temennisini kelimelere döktü.

İngiltere Kraliyet tahtında yaklaşık 62 yıldır Kralçe Tahtında oturan Elizabeth, Müzenin en iddialı projelerinden biri olan ve serginin beraberinde müze içerisinde bundan böyle sürekli bulunacak olan yeni bir galerinin de kurdelasını kesti. Galeri iletişim be bilgi teknolojilerinin evrimini adım adım gözler önüne sunuyor.

İngiltere kraliçesi çağın güvercini e-posta ile 2009 senesinde tanışarak ilk elektronik iletisini göndermişti. Kullandığı ilk cep telefononun ise oğlu Prens Andrew tarafından 2001 senesinde hediye edildği bildiriliyor.

Kraliçe Elizabeth tweet atarken elinde bulunan beyaz eldiveni çıkartarak yazmaya başlayınca hemen objektiflere sarılan medya mensupları tarihi anı görüntüleyerek servis edince sosyal medyada en çok paylaşılan kareler ortaya çıktı. 88 yaşındaki Kraliçe'nin ziyaret ettiği yerlerde insanların hep birlikte cep telefonlarını çıkartıp fotoğraf çekmeye başlamasını ''garip'' bulduğunu ABD İngiltere elçisinin söylediği bildirildi.