Kırşehir'de Mers Virüsüne Rastlanmadı

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliğinde görevli Uzm. Dr. Ramazan Keskiner, ilde henüz MERS virüsü ile karşılaşılmadığını bildirdi.

Keskiner, yaptığı yazılı açıklamada, "MERS-CoV" enfeksiyonunun, Ortadoğu kaynaklı solunum sendromu hastalık tablosunu oluşturan corona virüsü grubundan bir mikrop tarafından oluşturulan hastalığı ifade ettiğini belirtti.

Erken çocukluk dönemi ve ileri yaştakilerin, aynı zamanda kanser ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı bulunanların, bu hastalığa daha yatkın olduğunu vurgulayan Keskiner, şunları kaydetti:
"Bu gruplarda hastalık daha ağır seyretmektedir ve ölümcül sonuçlanmaktadır. Yapılan araştırmalarda, Suudi Arabistan'daki deve çiftliklerine ziyarette bulunanlar ve çiğ deve sütü içenlerin hastalığın kaynağını oluşturduğu büyük oranda tespit edilmiştir. Hastalığı tam anlamıyla bitiren tedavisi henüz söz konusu değildir. Hastalığın tedavisinde oksijen, beslenme, ısı ve elektronik desteği, solunum sıkıntısına girildiğinde veya organ yetmezliği gibi tablolarla karşılaşıldığında destek tedavi ile müdahale edilmektedir."
Keskiner, Kırşehir'de henüz MERS virüsü ile karşılaşılmadığına dikkati çekerek, "Kutsal topraklardan veya diğer Afrika ülkelerinden gelen vatandaşların o ülkelerde deve sütü içmeleri hastalığın ülkemize gelmesine sebep olabilir. Bu tür vakalarda en yakın sağlık kuruluşuna gidilerek kontrol edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA