Kim'den şartlı izin

Bir aydan fazla ortalıkta görünmeyen Kuzey Kore lideri Kim, ülkesinin tanıtımı için uluslararası haber ajansı Associated Press'e şartlı izin verdi.

Kim'den şartlı izin
Dünya medyasının en fazla merak ettiği ülkelerden biri Kuzey Kore. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un geçtiğimiz ay sağlık sorunu yaşamış, dünya basını ise sağlıklı haber alamadığı için bu konuda onlarca senaryo ortaya atılmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un şartlı izni sonrası AP muhabiri Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'dan yola çıktı ve Kuzey Kore halkı için kutsal olan Paektu Dağı'na kadar gitti.

AP muhabiri, gezi boyunca değişik kentlerde ve bölgelerde fotoğraflar çekti. Ancak AP muhabiri sadece izin verilen bölgelerin fotoğraflarını çekti ve Kuzey Kore devletinin izin verdiği kişilerle konuştu.

Associated Press muhabiri Kuzey Kore'de 2150 kilometre mesafe katetti. Kuzey Koreli bir yetkili, muhabiri hiçbir an yalnız bırakmadı.

İzin verilmeyen hiçbir bölgenin fotoğrafı çekilmedi. Muhabir daha çok Kuzey Kore halkının günlük yaşamından fotoğraflar çekti.

Ya da şehirlerin kuş bakışı fotoğraflarına izin verildi. Detay fotoğraflar çekilmesine ise, izin verilmedi.