İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardakcı'nın Söylediği İddia Edilen Sözler

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, bir toplantıda söylediği iddia edilen sözlerle ilgili, "Bu toplantıda hiçbir zümre ve kişiler hakkında olumsuz ifadelerde bulunulmamıştır" dedi.

Vefa Bardakcı, yazılı açıklamasında, ağustos ayında imam hatip lisesi müdürleriyle yapılan toplantının, "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu"nun amaçları çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

"İddia edildiği gibi bu toplantıda hiçbir zümre ve kişiler hakkında olumsuz ifadelerde bulunulmamıştır. Bu iddialar asılsızdır, karalama ve yıpratma maksatlıdır" ifadesini kullanan Bardakcı, şunları kaydetti:
"Bu toplantıdan 2 ay gibi süre geçtikten sonra tam da okul müdürlükleri mülakat sınavlarının başladığı günde iddiaların ortaya atılmasının, sınava gölge düşürme ve karalama maksatlı olduğunu düşünüyorum. 25 yıl önce İzmir'e yerleştim. İzmir'de toplamda 10 yıl çeşitli görevlerde bulundum. 3 yıldır da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini, İzmir'e ve İzmirliye hizmet etmeyi üstün hizmet aşkıyla ve sorumluluk bilinciyle sürdürmeye devam ediyorum.
İnsan haklarına saygılı, düşünce ve fikir özgürlüğünü önemseyen birisi olarak saygı değer çok kıymetli eğitimci meslektaşlarımla el ele vererek, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı canla başla çalışarak en iyi şekilde geleceğe hazırlama birlikteliğimize gölge düşürme gayretlerinin boşa çıkacağına, yürekten inanıyorum."
Kaynak: AA