Hatay Tabip Odası Aleyhine Açılan Dava

Kentte Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında, ''hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsüz revir adı altında sağlık hizmet birimi oluşturarak amaç dışında faaliyet gösterdiği'' gerekçesiyle Hatay Tabip Odası aleyhine açılan davanın ikinci duruşmasında davanın reddine karar verildi.

Hatay 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sağlık Bakanlığı ve Hatay Tabip Odası avukatları hazır bulundu.
Davacı vekili Avukat Gülşah Tufan, önceki beyanlarının tekrarla davalarının kabulüne karar verilmesini istedi.
Hatay Tabip Odası avukatı Mustafa Güler de buradaki eylemin sadece bir konuşma eylemi olduğunu, bir söz söylendiğini ve başka hiçbir eylem ve davranış olmadığını, sözün de hekimlik objektifliği içinde söylendiğini iddia ederek davanın reddini talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyanın incelendiğini, araştırılması gereken başka bir hususun kalmadığının anlaşıldığını belirterek açık duruşmaya son verdi.
Avukat Mustafa Güler, davanın ardından Hatay Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, davaya iki tarafın avukatlarının da katıldığını söyledi.

Tarafların beyanlarının alındığını ifade eden Güler, davanın reddine karar verildiğini kaydetti.

Hatay Tabip Odası Genel Sekreteri Metin Tektaş da geçen yıl Gezi olaylarından sonra odaları hakkında "üstüne düşmeyen görevlerde açıklama yapma ve revir açma" konusunda dava açıldığını hatırlattı.
Davanın yönetim ve onur kurulunun görevden alınmasıyla ilgili olduğunu ifade eden Tektaş, "Dava Sağlık Bakanlığı tarafından açılmıştı. Bugün, duruşma görüldü, beklediğimiz gibi esastan reddine karar verildi.

Bu da bizim burada haklı mücadelemizi göstermektedir. O dönem yapılan açıklamalarda, hükümet onun haricinde bir açıklama yapılmamasını istemekteydi. Fakat bizim de görevimiz halkı bilinçlendirmek en önemli görevlerimizden biriydi. Ayrıca ihtiyacı olan herkese her yerde sağlık hizmeti sunmak da bizim diğer bir görevimizdi. Biz sadece görevimizi yerine getirdik, bu sebeple yargılanmak istendik. Bugün de davanın reddine karar verildi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA